Idővonal


INNEN INDULTUNK


2023. AUGUSZTUS
eleje

Megjelenik a játék, és hozzá nem sokkal később egy másik csapat által – a mesterséges intelligencia (MI) segítségét igénybe véve – a "gépi" fordítás.

Ez utóbbi szomorú hibái miatt határozott úgy 4 fordító, hogy ezt mindenképpen orvosolni kell, ezért nekiláttak szervezni a csapatot, ami képes tenni azért, hogy a magyar játékosok olyan magyarítást kapjanak, ami miatt senkinek nem kell szégyenkezni.

2023. AUGUSZTUS
közepe


Egy maroknyi (egészen pontosan 9) elkötelezett ember összefogásából megalakul a fordítás feladatát magára vállaló "tömörülés" Kardparti Kézműves Kör néven.

2023. AUGUSZTUS
vége


Megtörténik a nagy bejelentés: Alfira dalának, A hajnal keservének magyar változatával közhírré tétetik, hogy lesznek, akik készek tenni egy minőségi magyarítás elkészültéért, olyanért, amit a játék megérdemel.

2023. SZEPTEMBER
eleje


Javában folyik a szótár építése, valamint a fordítást lehetővé tévő, a játékban szereplő szövegek között számunkra is kontextust teremtő eszköz fejlesztése.

2023. SZEPTEMBER
közepe


Nagyszerű önkéntesekkel bővül a csapat, immár 16-an állnak csatasorban, hogy végül térdre kényszerítsék és legyőzzék minden behemót legnagyszerűbbikét.

2023. SZEPTEMBER
vége


Elkészül a második, magyar nyelven felénekelt dal, a Hív a folyó (Down By The River), és elindul a KKK* hivatalos honlapja.

2023. OKTÓBER
eleje


Felkerül a második dal Youtube-ra, továbbá elkezdődnek a harmadik dal szövegének fordítási munkálatai.

Közben szépen gyarapszik a szótár, és finisbe ér a fordítói felület, valamint szoftver fejlesztése. Mindezekkel egy időben elindul a KKK* hivatalos Insta-fiókja is.

2023. OKTÓBER
közepe


Elkészül a fordítók munkáját támogató Discord szótár-bot, amely a "VocaBOT" névre hallgat, továbbá bejelentésre kerül a harmadik dal.

2023. NOVEMBER
eleje


Elkészül, valamint felkerül Youtube-ra a harmadik dal (a Baldúrán dala (Balduran's Song)), továbbá elkezdődnek a negyedik dal szövegének fordítási munkálatai.